Naslovna » Magazin » Arhiva » #58 » ....

58/2010. - Uvodnik

Uredništvo

David je izjavljujući: "Jer Ti, Gospode, blagosiljaš pravednika, kao štitom zaklanjaš ga milošću svojom" (Ps. 5:12 RDK), bio veoma siguran u vezi sa jednim: Bog blagosilja pravednost. Mi, takođe, ne bi trebalo ništa manje od toga da mislimo. Danas postoje mnogi izvori u kojima smo skloni tražiti svoju sigurnost, iako su nas oni već ko zna koliko puta izneverili. Ništa nije postojano i sigurno. No, postoji jedna stvar u životu koja je sigurna: Bog blagosilja pravednost.

Ova jednostavna i nepromenljiva činjenica ima velike praktične implikacije na naš način života. U jednu ruku, treba da posvetimo manje vremena i nastojanja na skupljanje "gomile blaga" koje pruža materijalnu sigurnost u tamo nekoj budućnosti. Dok u drugu ruku, treba da smo više zabrinuti: Da li živimo ispravan život pred Bogom, da li smo sebe kvalifikovali za Gospodnje blagoslove (obećanja) koje je On rezervisao za pravednike - i samo za pravednike?

No, blagoslovi Gospodnji donose, takođe, i Božju zaštitu - osiguravaju našu budućnost. David kaže: "Kao štitom zaklanjaš ga [pravednika] milošću svojom." Božja naklonost je okrenuta prema onima koji su pravedni. Kada mi u svome životu gajimo Njegovu pravednost, onda nas Njegova naklonost okružuje poput štita sa svih strana. Ona nas štiti od udaraca i pritisaka života. Ona stoji između nas i sila tame, koje nastoje da nas unište - sile koje su veoma snažne i sa kojima je nemoguće se obračunavati u telesnoj snazi i mudrosti. Nemamo druge zaštite od njih, osim nevidljivog ali i nepobedivog štita koji se zove Božja naklonost.

Dragi naši čitaoci,

u svetlu ovih nepromenljivih duhovnih zakona koji vladaju našim životima, treba da preispitamo sebe i svoje prioritete. Biti pravedan se isplati, pravednost daje mnogo, ona obećava više. Više od naše vlastite mudrosti, lukavosti i zalaganja. "Nego ištite najpre carstvo Božje, i pravdu Njegovu, i ovo će vam se sve dodati." (Mt. 6:33 RDK)

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Posle višegodišnjeg istraživanja prirode, moram priznati da postoji viša inteligencija."
- Thomas Edison

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1827
Ukupno: 2666777
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/058/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.