Naslovna » Magazin » Arhiva » #41 » ....

41/2007. - Uvodnik

Uredništvo

Nada u nacionalno probuđenje je osnovana i realna, jer Bog je još uvek Bog. Bog koji je kadar učiniti ono što je već mnogo puta činio u prošlosti. Kroz celu istoriju postoje brojni izveštaji o tome kako je Bog iznova i iznova slao novu snagu i sveže pomazanje na svoj narod. Tako, čitamo o probuđenju u vreme Jezdre, Neemije, Jone u Starom zavetu. U Novom zavetu o mnogim čudima i obraćenjima, a onda je tu Reformacija, i niz probuđenja iz 18. i 19. veka.

Dragi naši čitaoci,

nije pitanje da li Bog može ili želi poslati probuđenje? Bolje postavljeno pitanje glasi: "Hoće li Bog ovo probuđenje učiniti u naše vreme? Hoću li ja u tome učestvovati? Hoću li ja gledati veličanstveno delo Božje?"

Sve što možemo učiniti je da budemo Bogu poslušni i verni. Dostojni imena koje nam je dao, "Sveti narod" koji propoveda evanđelje, koji se moli i plače nad onima koji odlaze u propast. I naravno, da verujemo i očekujemo da će milostivi Bog, ponovo reći: "Da, oni zaista traže probuđenje. Evo, još jednom ću proslaviti svoga Sina. Odgovoriću na njihovu čežnju i izliti ponovo svoga Duha. Smilovaću im se i oživeću ih..."

Očekujmo to od Boga, jer Bog Jezdre, Jone, Lutera, Veslija... je i naš Bog, taj isti Bog. "Isus Hristos je isti juče i danas i do veka!" (Jev. 13:8 DS)

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Jer koji zna dobro činiti i ne čini, greh mu je."
- Jakovljeva 4:17

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 726
Ukupno: 2553468
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/041/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.