Naslovna » Magazin » Arhiva » #40 » ....

40/2007. - Uvodnik

Uredništvo
"I ponizi se narod moj, na koji je prizvano ime moje, i pomole se, i potraže lice moje, i povrate se od zlih puteva svojih, i ja ću tada uslišiti s neba i oprostiću im greh njihov, i isceliću zemlju njihovu." (2. Dn. 7:14 RDK)

Da li ste se ikad zapitali šta se dešava sa životima onih hrišćana koji zanemaruju ili odbijaju da se pokaju, zbog svojih greha? Takvi hrišćani vremenom postaju sve neposlušniji Bogu - silaze na put otpada, gube volju za Biblijom i molitvom, gube pomazanje, odbacuju Božje norme posvećenja, i sve tako... dok ne postanu kao oni "koji imaju obličje pobožnosti, ali su se odrekli njene sile" (vidi 2. Tim. 3:1-9).

Dalje, razmislite i o sledećem: ako je tako sa nepokajanjem, šta onda donosi iskreno pokajanje? Ono donosi obnovljenje života! Ne samo duhovnog već života u svakom smislu, jer greh je oprošten i sila prokletstva je slomljena. Ono donosi "privlačnost", jer naši razrušeni odnosi kako sa samim sobom i drugima se usklađuju, jer kao oni koji su primili milost, možemo milost i pružiti (Lk. 19:8). Donosi radost i mir! Donosi Božju stvarnost u našu blizinu, sam Bog se raduje nad nama (Lk. 15:10).

Dragi naši čitaoci,

poziv na preispitivanje vlastitog pokajanja je snažan izazov za svakoga od nas, i on može veoma da uznemiri "duhove koji imaju obličje pobožnosti". Ali ovo je polazna tačka za građenje Božjeg Carstva, kako u nama, tako i oko nas. Ako je naše pokajanje dovoljno temeljito da pokrene lavinu promena unutar našeg bića, onda možemo verovati da ćemo videti više predanih hrišćana, žive crkve i probuđenje u našoj zemlji.

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Božje rane leče, a poljubci greha ubijaju."
- William Gurnall

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 725
Ukupno: 2553467
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/040/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.