Naslovna » Magazin » Arhiva » #20 » ....

Svedočanstvo

Antonia Tot - Cvetnarov

Imala sam 22 godine kada je Bog počeo da radi u mom životu. Upravo sam završavala svoje studije i gledajući sa strane, mogla sam postati srećna, ipak se nisam tako osećala. Činilo mi se, da ceo moj život ide ka nekoj velikoj provaliji - koju nisam mogla razumeti. Nisam mogla razumeti sebe niti svet, oko sebe, sve mi se činilo besmislenim i nerazumnim. Tada je Bog 'presekao' moja razmišljanja i prizemio me na prilično grub način.

12. novembra 1989. godine, dok sam ja mirno putovala u Zagreb, moji roditelji su nastradali u saobraćajnoj nesreći. Otac mi je poginuo na licu mesta a majka se borila za život na odeljenju za reanimaciju. Odjednom nisam više razmišljala o sebi i svetu, već o svojoj majci koja je - JOŠ ŽIVA!

Shvatila sam koliko sam bila sebična i koliko nisam iskazala ljubav i zahvalnost svojim roditeljima za sve one žrtve koje su donosili iz ljubavi prema meni. Odjednom mi je postalo važno: gde je sada moj tata? Nisam bila obraćena i nisam znala ko je zaista Bog, ipak na nadgrobni spomenik oca sam dala da se ureže sledeći tekst: "Bože, smiluj mu se!" Ko mi je otkrio da bez milosti nema spasenja? Od molitvi sam znala 'Oče naš' i svako veče sam je iz dubine duše molila 'Bogu kojeg ne poznajem' ne bi li spasao moju mamu. Njen život je oko šest meseci bio u opasnosti, ali nakon toga su je pustili kući iz bolnice.

I tada, krajem aprila 1990. godine, zazvonio je na našoj kapiji Božji poslanik. Bio je to jedan mladić sa stranim akcentom i tražio je moju majku. Obe smo bile začuđene njegovom pričom. On se sa svojim drugarima svako veče u pola osam molio za ozdravljenje moje majke, koju inače nikada pre nije video. Zar je trebao veći dokaz od ovog da Bog zaista postoji? NE! Ipak se na putu mog obraćenja isprečio moj um.

Znala sam da ima mnogo sekti i da su oni u stanju da manipulišu vernicima - zato sam se zaštitila oklopom opreza. Osim toga, moje poznavanje egipatske, grčke i vavilonske religije me je takođe zbunjivalo. Ali, zar je Gospodu nešto nemoguće? Moja majka je postepeno ozdravljala (naravno ostale su joj neke posledice) a ja sam postepeno uzverovala i upoznala svog Spasitelja Isusa Hrista. Gospod vodi sve na dobro.

Sada iz razdaljine od oko 13 godina gledam na svoje obraćenje kao na najsrećniji dan u svom životu. Sledila su brojna iskušenja, ali od svih me je moj Gospod izbavio. Neka je slava Njemu u vek vekova. Amin.

Tagged: svedočanstvo|
"Ako prihvatim Boga, a On ne postoji, ništa ne gubim. Ako prihvatim Boga, a On postoji imam večni dobitak. Ako ne prihvatim Boga, a On ne postoji ništa ne gubim. Ako ne prihvatim Boga, a On postoji imam večni gubitak."
- Blaise Pascal

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 683
Ukupno: 2599698
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/020/05a.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.