Naslovna » Magazin » Arhiva » #86 » ....

86/2015. - Uvodnik

Uredništvo
"I evo, ja sam s tobom, i čuvaću te kuda god pođeš, i dovešću te natrag u ovu zemlju, jer te neću ostaviti dokle god ne učinim šta ti rekoh." (1. Moj. 28,15 RDK)

Dragi naši čitaoci,

jedno od najlepših obećanja koje je Isus ostavio svojim sledbenicima jeste: "Neću vas ostaviti kao siročad - doći ću k vama." (Jn. 14,18 SSP)

Grčka reč za siročad ovde znači "biti neutešen, biti ucveljen, biti bez roditelja". Povremeno se možete osećati kao što su se učenici osećali, posle Hristovog raspeća i smrti, da ste potpuno sami i da Bog kao da više nije tu. Ne vidite dokaze Njegove brige, čini vam se da vas je Duh Božji napustio...

Čuo sam za neke majke i očeve koji su napustili svoju decu - jednostavno ih ostavili same sebi - otišli su i nikad više se nisu vratili po njih. U više navrata sam na vestima čuo kako su bebe pronalažene u kontejnerima za smeće - ova deca ne samo da su bila ostavljena, već i odbačena kao kakva bezvredna stvar... Da se kojim slučajem Isus ponašao kao ovi surovi roditelji, onda verovatno bi to bio kraj hrišćanskoj veri. Učenici bi bili prepušteni sami sebi i verovatno bi pod naletom progonstva bili vrlo brzo uništeni. No, Isus im daje obećanje da će "doći" i da će ostati s njima zauvek (Jn. 14). Isus je živi i stvaran Spasitelj, koji je uvek tu, uvek na raspolaganju onima koje je iskupio, On želi da ih vodi i čuva!

Bez obzira kroz šta prolazite, imajte na umu da vaš nebeski Otac nikada i nijednom nije odustao od vas i nikada neće. "Neću te ostaviti kao siroče. Otkupio sam te vlastitim životom i ti si moj!" Bog nema dece za bacanje, On od svoje dece ne pravi siročad!

Sada je Isus s nama kroz svoga Duha, ali pred nama je Dan Njegovog ponovnog fizičkog povratka, tešimo se time, jer "On će doći" (Dela 1,11).

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Može se bez Boga ići u pustinju, ali se bez Njega ne može vratiti."
- Egipatska

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1198
Ukupno: 2556141
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/086/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.