Naslovna » Magazin » Arhiva » #75 » ....

75/2013. - Uvodnik

Uredništvo

Pre razapinjanja, Isus je proveo jedno određeno u Getsimanskom vrtu, bila je to noć u kojoj je On proživeo horor onoga što će s Njim da sledi. Stoga, Isus se molio Ocu: "Oče, ako hoćeš ukloni ovu čašu od mene."

Kakva je to čaša pred kojom je Isusa obuzeo užas? Bila je to čaša Božijeg gneva, koju je trebalo ispiti za svakoga od nas. Sud Božiji koji je sledovao nama je tako pao na Isusa.

Iz ljubavi prema svome Ocu, posle duge agonije, u zoru je Isus pristao da uzme čašu, rekavši: "Neka ne bude moja volja nego tvoja." Zaista, neverovatno, koliko je daleko Isus bio voljan da ide sa svojim Ocem, da Mu veruje i da Mu se preda.

Dragi naši čitaoci,

poput Isusa i mi prolazimo kroz neke naše male Getsimanske vrtove muke i borbe. To je vrt gde odlučujemo da li ćemo umirati sebi ili ne? Hoćemo li verovati Ocu da je kadar nas provesti kroz one teškoće koje nam dolaze u zoru, posle noći provedene u vrtu, ili ne?

Naše čaše mogu biti razne, ne privlačne i zbunjujuće: Kada nam se čini da život više nema smisla. Kada problemi izgledaju preveliki da se s njima nosimo. Kada nam se čini da nećemo izdržati još jedan dan...

Kakva god da je naša agonija, uvek postoji izbor i put mira, on je u Isusovim rečima: "Neka ne bude moja volja nego tvoja." Da, ponekad nije lako. No, umiranje sebi nije ni malo zabavan posao - to je krst.

Interesantno je to da je čovekov greh počeo u vrtu, u onom Edenskom. Zatim, da je Isus taj adamovski greh uzeo na sebe, opet u vrtu, u onom Getsimanskom. Takođe, i to da su Adam i Isus imali slobodu izbora. Slično tome, i mi svoje predanje Bogu Ocu potvrđujemo kroz naše male vrtove izbora - biramo između naše volje i Božje volje.

Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Verovati u Boga, znači prihvatiti osnovni princip, da celi univerzum ima smisla i da postoji sa naročitom svrhom."
- Muller

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 832
Ukupno: 2557703
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/075/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.