Naslovna » Magazin » Arhiva » #49 » ....

49/2008. - Uvodnik

Uredništvo

Živimo u vreme užurbane mahnitosti, kada vreme leti poput vihora a obaveze se množe poput skakavaca. Današnjem čoveku je sve teže da razluči za sebe prioritete. Da odvoji važne stvari od nevažnih. Da se usredsredi na stvari koje su profitabilne i korisne za njega i njegove bližnje.

Apostol Pavle kao da nam govori šta je rešenje za ovakvu zbrku: "Braćo, ja još ne mislim da sam uhvatio, ali jedno stoji: zaboravljam što je za mnom, a pružam se za onim što je preda mnom." (Fil. 3:13 EČ) Kada Pavle kaže: "jedno stoji", on ustvari misli: "ja samo jednu stvar radim". Pavle je svoju pažnju posvećivao samo jednoj stvari, najvažnijoj stvari, onoj stvari u koju ga je Bog pozvao kroz Isusa Hrista. Pavle je sve svoje obaveze podredio ovoj jednoj stvari, bilo da je radio kao šatordžija, bilo da je jeo, čitao, pisao, razgovarao sa ljudima. Sve što je radio je podredio ovoj jednoj stvari, a ja verujem da je to bio jedan od razloga njegove velike efikasnosti u službi za Boga, a i njegove radosti koju je imao u Gospodu.

Mi kao da često zaboravljamo na ono "pravilo fizike", da nije moguće biti u isto vreme na više mesta i raditi više stvari. Henri Ford je rekao: "Ako misliš da možeš raditi više raznih stvari odjednom, grešiš, to nije moguće, jer tako rasipaš snagu i uništavaš svako pozitivno nastojanje. To samo proizvodi užurbanost (strku), a žurba daje rasipanje. Kada ja ustanem ujutro, i na umu imam više stvari koje bi želeo da obavim toga dana a znam da ih ne mogu sve uraditi, ja onda odem da trčim oko kuće. Posle trčanja ja se umorim, i tako umoran mogu jasnije razabrati šta treba prvo da uraditi, ne srljam više u moje obaveze..."

Ne znamo da li je apostol Pavle trčao oko kuće :-), ali znamo da je svoju energiju i misli uvek usmeravao prema Bogu i tražio Božju volju za sebe u svemu. Tako, zasigurno se mnogo molio nad svakom svojom obavezom i tako uspevao živeti usmeren život, život službe i život duhovnih plodova.

Za sve nas koji mislimo: sve to JA moram da uradim, postoji jedna stara hrišćanska izreka, koja kaže: "Ti ne možeš biti raspet na svaki krst, već samo na jedan." Dakle, nađi svoj krst, onaj jedan, onaj tvoj, kao Pavle...

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| služba|
"Najveće i nedvosmisleno otkrivenje Božje ljubavi jeste sam Hristos."
- Selvin Hughes

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 755
Ukupno: 2553497
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/049/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.