Naslovna » Magazin » Arhiva » #47 » ....

47/2008. - Uvodnik

Uredništvo

Naš Bog je natprirodan. I to je nešto što, izgleda, da hrišćani veoma često zaboravljaju. Zaboravljaju da Bog uživa da pokaže svoju stvarnost i silu među svojim narodom.

U Ilijino vreme Izraelski narod je pokušavao da služi Bogu i da služi Valu u isto vreme. Ilija je znao da ovo neminovno vodi do Božjeg suda i zato je predložio jednostavan test. Trebalo je da se sagrade dva oltara, jedan za Boga, a jedan za Vala i onaj koji odgovori natprirodnom silom, je onaj kome bi se klanjali. Valovi proroci su ceo dan vikali svome nepostojećem božanstvu, ali se ništa nije dogodilo. Onda je Ilija molio, a kao odgovor na njegovu molitvu došla je vatra s neba (vidi 1. Car. 18:20-39).

Bog osim što je silan, On je i ljubazan Otac, pun razumevanja i spreman da uvek pomogne svojoj deci. No, i ovo tako često znamo zaboraviti i krenemo stavljati svoju sigurnost u nešto drugo, kao npr. novac.

Jedan od najvećih lažnih bogova ovoga vremena je novac - Mamon (Mt. 6:24). On je postao pravi idol, jer ljudi od njega očekuju ono što samo Bog može da da - pravu sigurnost. Dok svet čezne za novcem, Bog želi da dokaže da onima koji Njega traže neće ništa nedostajati (Mt. 6:25-34).

Dragi naši čitaoci,

kakvu ulogu igra Mamon u vašem životu? Da li vas on privlači Bogu, ili vas odvodi od Njega? Da li je vaša sigurnost u srebru - ili u Spasitelju?

Većina nas bi rekla da služimo samo Bogu. Porekli bismo da više volimo novac nego Gospoda. Bog, međutim, zna da ono što mi govorimo nije i uvek tako. Nekada nas mora dovesti u tešku finansijsku situaciju, da bismo shvatili gde je naša prava sigurnost. S druge strane, kada nas blagoslovi sa dosta novca onda nastaje problem druge vrste: Jesmo li verni u onome što nam je povereno? Odvodi li nas to bogatstvo od Boga? Mudri Solomon je dobro razumeo ovaj problem, te je izjavio Bogu: "siromaštva ni bogatstva ne daj mi, hrani me hlebom po obroku mom, da ne bih najedavši se odrekao se Tebe i rekao: Ko je Gospod? Ili osiromašivši da ne bih krao i uzalud uzimao ime Boga svog." (Pri. 30:8-9 RDK). Zar ovo zaista nije pravo "solomonsko" rešenje?


Vaša, SIONSKA TRUBA.

"Ko se neće pobojati Tebe, Gospode, i proslaviti ime Tvoje? Jer si Ti jedan svet; jer će svi neznabošci doći i pokloniti se pred Tobom; jer se sudovi Tvoji javiše."
- Otkrivenje 15:4

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 757
Ukupno: 2553499
Generisano za: 0.009''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/047/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.