Naslovna » Magazin » Arhiva » #42 » ....

42/2007. - Uvodnik

Uredništvo

Među hrišćanima i crkvenim vođama postoji mnogo različitih i oprečnih mišljenja po pitanju probuđenja. No, propovednik D. M. Penton opisuje pravo duhovno probuđenje kao: "navalu Božjeg života u telo (crkvu), koje je pretilo da postane leš." Dok velški propovednik Evans, je obično govorio: "Probuđenje je kad se Bog saginje do jedva tinjavog ugljevlja (crkve) na ognjištu i duva u njega sve dok se ne razgori".

Važno je razumeti da probuđenje nije nešto što proizilazi iz uobičajnih delatnosti crkve, nego nešto šta nam dolazi odozgo - "sa nebesa". Bog šalje probuđenje na svoju Crkvu poput kiše, koju pojedinci mogu sasvim drugačije doživljavati. Tako, već probuđeni hrišćani je doživljavaju kao prolećnu kišicu, dok oni drugi "mlitavi i uspavani sveci" je dožive kao "poplavu" koja narušava njihovo "ustaljeno hrišćanstvo", poplavu koja donosi "nove stvari" koje su za njih neprihvatljive. Dakle, i tako na neke može da deluje to "probuđenje". No, zasigurno, to je vreme kada Bog "sa nebesa" preplavi "Svojim životom" neku zajednicu svoga naroda.

Dragi naši čitaoci,

zapitajmo se: Ima li Bog danas da nam da nešto veće od onoga što trenutno posedujemo? Može li taj "Božji život" preživeti u vašoj crkvi? Postoji li "vatra" ili samo "pepeo" od prošlih slavnih dana?

Koliko god da Bog čini, On uvek može učiniti još više. Koliko velikih dela je učinio u prošlosti, toliko još silnija čuda može učiniti i u našoj sadašnjosti. Verujemo li da Bog to može?

Vaša, SIONSKA TRUBA.

Tagged: uvodnik| probuđenje|
"Ateista je čovek koji gleda kroz teleskop i pokušava da objasni ono što ne vidi."
- O.A. Battista

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 766
Ukupno: 2553508
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/magazin/arh/042/index.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.