Smak sveta

pitanje - odgovor
From: "Nenad"
Subject: Hvala vam......
Date: Saturday, March 12, 2011 16:19Pomaze Bog braco i sestre.....

Hvala vam puno sto preko interneta prizivate svoju bracu i sestre na pravi put spasenja....Naime, ja sam na pocetku puta ka carstvu nebeskom, i postavio bih vam nekoliko pitanja....Istina je da je veliki blagoslov coveku od boga da vidi svoja sagresenja i da put ka carstvu nebeskom nije lak.....Ali mene ova cela situacija koja se desava u svetu pomalo plasi...Gospod mi je jako puno toga dao, ali ipak zao mi je mnogih koji nemaju svom detetu dati koricu hleba...Zao mi je svih ljudi u svetu koji pate...Imam 21. god, dobar sam covek i veoma mlad, trazim posao, i voleo bih jednog dana da se ozenim i da imam porodicu, naravno u skladu sa bozijim pravilima...Imam strah od tih smaka svetova i zapadnog sistema razmisljanja jer prosecnom coveku ubijaju volju za zivotom, molim vas posavetujte me......

s postovanjem....Brat u Hristu...Nenad

Nenade,
sve što ti ja mogu reći jesu samo neki saveti koji mogu osnažiti i učvrstiti tvoj život u Bogu, dok hodaš kroz ovaj svet, koji sve više liči na kipući lonac koji samo što nije eksplodirao.

Ako hodaš smerno sa svojim Bogom onda "smak(ovi) sveta" ne bi trebao da te brine niti plaši, jer to je u Božjoj nadležnosti, baš kao i tvoj život - deteta Božjeg.

Dakle, postavlja se pitanje: Kako hrišćanin da živi i preživi ova teška vremena?

Da bi "pobedio svet" (1. Jn. 5:4-5) hrišćanin bi treba da se drži sledećih stvari:

1) Da neguje svakodnevnu molitvu.
Postoje mnoge stvari sa kojima se hrišćanin može suočiti u ovome svetu: problemi, nevolje, progonstvo, bolest, kušnje itd. No, kroz molitvu, hrišćanin može od Boga primiti pomoć, savet, vođstvo ili čak čudo. Dakle, neguj svoj svakodnevni odnos sa Bogom i nemaš se čega plašiti, jer će On svakoga dana biti tu pored tebe.

2) Da svakodnevno čita Reč Božju.
Kada nam Bog govori onda On to najčešće čini kroz svoju Reč - Bibliju. Iz tog razloga je veoma važno negovati svakodnevno čitanje Božje Reči. Biti upoznat sa Božjom Reči. U Bibliji su nam dati svi principi blagoslovenog života, zaštite, vere, nade, zdravlja i rešavanja problema - u mudrosti Božjoj.

3) Da se oslanja na vođstvo Svetoga Duha.
Sveti Duh je osoba, On je Bog. On nam je dat u ovo "vreme milosti" da nam bude: Učitelj, Utešitelj, Pomoćnik, Branilac i Vođa. Zbog toga je neizmerno važno da hrišćanin sebe izvežba da postane otvoren i osetljiv na Njegovo blago vođstvo i na Njegov tihi glas. Kada se hrišćanin nađe u nekim teškim situacijama, Sveti Duh mu onda može dati pravo rešenje ili odgovore, jer je On Duh istine (Jn. 14:17, Jn. 15:26). Dakle, učvrsti svoj odnos sa Svetim Duhom, nauči se imati zajedništvo sa Njime kroz molitvu i čitanje Pisma, i imaćeš kraj sebe uvek Njega, koji te može provesti bezbedno kroz svaku dolinu "sena smrtnoga" (Ps. 23:4) kroz koju ćeš imati za proći tokom svog života.

Na kraju, imaj uvek na umu tu činjenicu da hrišćanin živi u veoma neprijateljski nastrojenom svetu, jer ne pripada njemu (2. Kor. 5:6, Jev. 11:13). Što se čvršće odlučiš slediti Božji put, to ćeš više protivljenja doživeti (2. Tim. 3:12). No, uprkos svemu, Isus svojima obećava pobedu, jer je On za njih već pobedio (Otk. 3:21).

U vezi tvoje zabrinutosti, možeš pročitati i naš davno objavljeni članak pod nazivom "Podsticaj za uplašene", jer se on takođe bavi ovim tvojim pitanjem.

Pozdravljam te,
i želim ti svaki napredak u tvom hodanju sa Hristom.

"Problem XIX veka: Umro je Bog. Problem XX veka: Umro je čovek."
- Erih From

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 878
Ukupno: 2599893
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/u-hristu/pit-odg/smak_sveta.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.