Gde je đavo?

pitanje - odgovor
From: "M. Petrovski"
Subject: 2Pet.2:4 i Juda6
Date: Tuesday, March 19, 2013 11:21Bozji blagoslov iz Makedonije!
Princ ovog sveta je djavo i svo zlo dolazi od njega. Kako onda on radi na zemlji ako su pali andjeli svezani u paklu, prema gore-navedenih stihova?
Pozdrav

Hvala vam na javljanju i na postavljenom pitanju.

Hajde, da odgovorimo na ovu vašu dilemu: Jesu li svi đavoli u paklu ili nisu?

Naravno da nisu, jer kako objašnjavate Isusov sukob sa demonima? (vidi npr. Mk. 3:22, Lk. 4:41). Više je nego li očigledno da Sotona i njegovi demoni imaju određeno prisustvo u našem životnom prostoru - Zemlji.

Dakle, činjenica je ta da nisu svi "pali anđeli" zatvoreni u paklu, tačnije u "tartaru", kako to kaže apostol Petar u 2:4, a možemo zaključiti da se radi o nekom određenom delu pakla gde su zatvoreni određeni anđeli koji "sagrešiše", tj. kako kaže apostol Juda "koji ne održaše svojega dostojanstva, nego ostaviše svoje prebivalište" (Juda 1:6).

No, koji su to anđeli koji "koji ne održaše svojega dostojanstva, nego ostaviše svoje prebivalište"? Većina tumača Biblije se slaže da se radi o anđelima su svojevoljno došli živeti na Zemlju i koji su se počeli mešati sa ljudima, kako to nalazimo u Prvoj Mojsijevoj: "Videći sinovi Božji kćeri čovečije kako su lepe uzimaše ih za žene koje hteše." (1. Moj. 6:2 RDK)

Dakle, apostoli Petar i Juda govore o jednom određenom delu palih anđela koji su zatočeni u paklu (u prostoru tartara), a ostatak Pisma nam jasno pokazuje da postoji onaj veći deo koji je na slobodi, tj. uslovnoj slobodi, i koji svojom zloćom deluju na ljudska bića, dok i oni ne budu zatvoreni a zatim bačeni u "ognjeno jezero" na kraju vremena (Mt. 25:41, Otk. 20:1-2, Otk. 20:7-10).

Za više dodatnih informacija predlažem vam da pročitate sledeće stranice: "O palim anđelima" i "O paklu". Takođe, i stranicu: "Ružna istina" i knjižicu: "Zašto Bog dopušta zlo?", gde ćete moći saznati da "svo zlo ovoga sveta" ne dolazi samo od đavola već i od čoveka!

Pozdrav i svako dobro.

Tagged: đavo| pakao| zlo|
"Nije nikakva slučajnost što su upravo najveći umovi svih vremena ujedno bili i duboko religiozni."
- Max Planck

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 863
Ukupno: 2599878
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/u-hristu/pit-odg/gde_je_davo.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.