Uvod

Greg Lori

Cilj ove knjige je da nas pozove na vraćanje novozavetnom hrišćanskom životu, onako kako je to Isus učio i rana crkva živela. Moje ubeđenje je da je svaki učenik vernik ali da nije i svaki vernik učenik! Isus jasno poziva sve vernike na učeništvo. Kada ne odgovorimo njegovom pozivu, uskraćujemo sebi njegovu savršenu volju i gubimo na življenju hrišćanskog života onako kako bi ga zaista trebalo živeti!

Ono što mi danas često čujemo kao jevanđelje je "ublažena" verzija koja je danas izbledela u odnosu na jevanđelje koje je širila rana crkva. Isto tako, ono što često vidimo kao hrišćanski život nije ono što Biblija stvarno uči.

U naše doba ličnih prava i nezavisnog razmišljanja, učeništvo zvuči kao previše radikalan koncept. Ali, u biblijskom smislu, radikalan hrišćanski život je u stvari normalan hrišćanski život. U poglavljima koja slede videćemo četiri osnovne stvari koje su od bitne važnosti učenicima Isusa Hrista danas.

Ako bismo mi živeli ovaj hrišćanski život kao što ga je Isus učio i rana crkva živela, mi bismo uživali u punini života dok hodamo u centru Božje savršene volje. Pridružite mi se, dakle, u ovoj duhovnoj odiseji dok pratimo Isusove reči o pravom učeniku. Moja molitva je ne samo da naučiš ove principe, već da ih i upotrebiš u svom životu. Ako to činiš, svet ti više neće biti isti.

Osećam se dužnikom gospode G. Kembela Morgana i Dvajta Pentekosta za njihove knjige čija tematika je učeništvo.

-- Greg Lori

"Bolje je malo sa strahom Gospodnjim nego veliko blago s nemirom."
- Priče 15:16

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 1842
Ukupno: 2602635
Generisano za: 0.005''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/u-hristu/knjige/ucenistvo/uvod.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.