2. Gde smo mi?

C. H. Spurgeon

Čuo sam jednu priču, mislim da je nastala negde na severu: pastor je krenuo da poseti jednu siromašnu ženu, sa namerom da joj pomogne, jer je znao da je bila veoma siromašna. Držao je pola krune u ruci i zakucao je na njena vrata, ali niko nije otvarao. Mislio je da ona nije bila kod kuće, tako daje otišao. Posle toga, sreo je tu ženu u crkvi i rekao joj da se setio njene potrebe: "Malopre sam bio ispred tvoje kuće, kucao sam nekoliko puta i pretpostavljam da nisi bila kod kuće, jer mi niko nije otvorio vrata". "Kada ste tačno kucali?" "Bilo je skoro dvanaest sati". "Oh", rekla je ona, "Čula sam kucanje, i zaista mi je žao što vam nisam otvorila, ali sam mislila da je to došao gazda da traži kiriju". Ova siromašna žena je znala taj osećaj. Moja je želja da me čuješ i zbog toga ti želim reći da nisam došao da ti naplatim kiriju; jer zaista nije cilj ove knjige da tražim bilo šta od tebe, već želim da ti kažem da je spasenje JEDINO KROZ VERU, što znači: besplatno, gratis, bez ikakve nadoknade.

Mnogo puta, kada želimo da privučemo pažnju, onaj koji sluša misli: "Uh, sada će mi reći šta je moja dužnost. Ovaj čovek traži ono što smo dužni Bogu, a ja sam siguran da nemam ničim to da platim. Neću biti kod kuće". Ne, ova knjiga ne postoji da bi tražila nešto od tebe, već da ti nešto ponudi. Nećemo pričati o zakonu i dužnostima ili kazni, već o ljubavi, dobroti, oproštenju, milosti i večnom životu. Nemoj se zbog toga pretvarati kao da nisi kod kuće: nemoj zatvarati uši ili se ponašati kao da te nije briga. Ja ne tražim ništa od tebe u ime Božije ili u čovekovo ime. Moja namera nije da nešto tražim od tebe već dolazim u Božije ime, da ti donesem besplatan poklon, koji ćeš sada primiti i koji će ti biti na radost za večnost.

Otvori vrata, i pusti moje molbe unutra. "Dođi, da zajedno razmislimo o tome". Sam Gospod te poziva na sastanak u vezi sa tvojom trenutnom i večnom radošću, i On to ne bi učinio a da ti ne želi dobro. Nemoj odbiti Gospoda Isusa koji stoji pred tvojim vratima i kuca, jer On kuca rukom koja je bila probodena na drvetu zbog takvih kakav si ti. I pošto je Njegov jedan i jedini cilj tvoja dobrobit, otvori svoje uši i dođi kod Njega. Pažljivo slušaj, i pusti da ta reč uđe u tvoju dušu. Možda je ovo trenutak kada ćeš ući u taj novi život koji je početak neba. Vera dolazi kroz slušanje, a čitanje je vrsta slušanja: vera može nastati dok čitaš ovu knjigu. Zašto da ne? O, blagosloveni Duše milosti, učini ovo!

"U ovom je ljubav ne da mi pokazasmo ljubav k Bogu, nego da On pokaza ljubav k nama, i posla Sina svog da očisti grehe naše."
- 1. Jovanova 4:10

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 901
Ukupno: 2603711
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/u-hristu/knjige/blagodat/002.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.