Uvod

John Blanchard

Oni su bili tipični moderni tinejdžeri, uživajući u "Samerset" klubu za mlade. Mesto je bilo zaista živahno zbog igranja i muzike, ali je sada kasetofon isključen i buka i razgovor su prestali. Kada sam počeo da im govorim o potrebi za osobnom verom u Boga, oni su postepeno postajali ozbiljniji; i sada je sastanak bio otvoren za pitanja.

Vođa kluba je počeo - "Ja imam pitanje, ali pre nego ga postavim dopustite mi da razjasnim nešto. Ja nisam Hrišćanin; to jest, ne bih se nazvao tako. Ali ja sam iskreni tragač.

"Zaboravio sam koje je bilo pitanje, ali ono čega se sećam je bila slika pametnog mladića, dovoljno iskrenog da sakupi svoj stav prema religiji uopšteno (posebno Hrišćanstvo) rečima: "Ja sam iskreni tragač".

Ja verujem da si i ti takođe tragač!

Posle svega, ti verovatno ne bi stigao ovoliko sa čitanjem a da ne želiš da saznaš odgovore na najveća pitanja - pitanja o Bogu, životu, religiji, veri.

Možda nikada nisi bio religiozna osoba, ali stanje današnjeg sveta, ili nešto što se desilo u tvojoj porodici ili životu, te je nateralo da razmišljaš o Bogu. Možda te je neko doveo u crkvu ili u Nedeljnu školu, ali je došao dan kada si prestao da ih posećuješ. Sada se pitaš da li u njima ima neke vrednosti.

Možda još uvek ideš u crkvu, ali ti ona izgleda ubistveno dosadna, bez ikakve moći ili značenja - predstava, a ne iskustvo.

Možda ti hrišćanstvo ne znači ništa. Kada god pomisliš na "crkvu", ti pomisliš na zgradu gde se ljudi krštavaju, venčavaju ili sahranjuju.

Možda znaš nekoga ko ne samo da je religiozna osoba već tvrdi i da je istinski Hrišćanin, a njegov život je očigledno drugačiji od tvog, da li te je to nateralo da razmisliš.

Možda želiš da veruješ, ali nikada nisi imao dovoljno vremena da razmišljaš o religiji, ili da je razradiš u detalje.

Ali si tragač!

Ova knjiga je napisana za tragače - za ljude koji žele zaista da iskreno razmišljaju o celom pitanju njihovog odnosa sa Bogom. Ovo nije ispitivanje svih svetskih religija koje se završava rečenicom: "Sada izaberi onu koja ti se najviše dopala". Ovo nije naučna knjiga, koja pretvara religiju u jednačine a veru u formulu. Ovo nije neka nejasna i neozbiljna zbirka različitih mišljenja.

Ovo je jednostavna, iskrena knjiga koja pokazuje osobi koja iskreno traži Boga kako ga može i naći.

Ova knjiga je napisana za tebe!

"Čovek ne može živeti na zemlji, ako u glavi i u srcu nema delić neba."
- Phil Bosmans

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 958
Ukupno: 2603768
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/u-hristu/knjige/blanchard/uvod.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.