Naslovna » U Hristu » Članci » ....

Molitva ima posledice

J.M.
"A mnogo može delotvorna molitva pravednika." (Jak. 5,16)

Kada molimo, mi utičemo da se određene stvari počnu iznenađujuće odvijati ili događati. Iz tog razloga, vreme provedeno u molitvi nije nikada uzaludno potrošeno vreme. Čarls Sperdžen je znao da kaže: "Ponekad mislimo da smo previše zauzeti, da bismo se molili. To je velika zabluda, jer molitva štedi vreme." A. J. Gordon je primetio: "Kada se pomoliš možeš više da učiniš, ali dok se ne pomoliš ne možeš više da učiniš dok se ne moliš."

Džon Banjan je jednom rekao: "Najbolje molitve često sadrže više uzdisaja nego reči." To sam osetio na vlastitoj koži, kada se sve prelomilo preko mene. Došao sam do tačke od koje više nisam mogao da dolazim Bogu sa svojim potrebama, jer ih je bilo tako mnogo. Jedina molitva koju sam još bio u stanju da izgovorim bila je: "Pomozi!" Sećam se još da sam je 30 puta žarko ponovio, dok nisam doživeo proboj. U psalmima piše: "Gospode, čuj moju molitvu" (Ps. 17,1). To "Pomozi" bila je najbolja molitva koju sam ikada izgovorio. Ako učinite jedan korak ka Bogu, Bog će vam prići i više nego što to možete da zamislite. On je došao i pomogao mi.

Molitva dokazuje da verujete Bogu. Osvald Čembers je o molitvi rekao: "Mi posmatramo molitvu kao sredstvo pomoću kojeg ćemo nešto za sebe postići; dok Biblija o molitvi govori da kroz nju upoznajemo Boga."

Zato primi k srcu savet Dvajt L. Mudija: "Iznesi svoju molitvu pred Boga i tada reci: Neka bude Tvoja, a ne moja volja. Najbolje što sam naučio u Božjoj školi je da dozvolim Gospodu da odlučuje umesto mene." Moli se iz sveg srca, pre nego li padneš u očaj.

Molitve ne mogu da budu uslišene pre nego što budu izgovorene. Dok se ne moliš žarko neće se desiti ništa naročito. Molitva ima posledice! F. B. Majer je rekao: "Velika tragedija jednog života nije neuslišena molitva, već nemoljena molitva."

Bajron Edvards je bio ubeđen: "Prava molitva prima uvek ono za šta moli - ili čak nešto bolje." Nažalost, ništa nije tako plitko shvaćeno i tako malo praktikovano kao što je molitva. Usmeri svoj pogled u molitvi ka Bogu, ne na svoje probleme. Zapisano je da je Martin Luter rekao: "Što se manje molim tim teže sve postaje; što se više molim, tim bolje mi stvari polaze za rukom."

Ko mnogo kleči je u dobrom položaju pred Bogom. Margaret Gib reče: "Moramo prestati da molimo Boga za to da se brine o stvarima koje nama slamaju srce i početi da se molimo za stvari koje njemu slamaju srce." Nemoguće je da se molimo i da istovremeno budemo pesimistični. E. M. Baunds je konstatovao: "Molitva je naše najmoćnije oružje; sve što radimo ona čini delotvornim."

Mark Lititon savetuje: "Promeni tvoje sumnje u pitanja; promeni tvoja pitanja. u molitve; uputi tvoje molitve Bogu." Ukoliko se moliš za pobedu, Bog će ti pokazati i određenu strategiju za to. Filip Bruks je rekao: "Molitva ne savladava Božje oklevanje već apeluje na Njegovu principijelno prisutnu spremnost da deluje."

Od O. Halezbija potiče rečenica: "Potrudi se da sve vise i vise razumeš da je molitva najvažnije što možeš da učiniš. Tvoje vreme ne možeš bolje da iskoristiš od vremena provedenog u molitvi, kada još za to imaš priliku, ili kada si sam ili zajedno sa drugima; na poslu, kada se odmaraš ili dok ideš ulicom. Svuda!"

Dakle, počni da moliš, jer molitva ima svoje posledice...

Tagged: molitva|
"U Bibliji se nalazi Božji portret, a u Isusu Hristu je sam Bog. Hrist je živa Biblija."
- Thomas Manton

ZA DANAS

IZDVAJAMO
ANKETA

INDEKS TAGOVI

PRATI NAS

Posete/Statistika
Danas: 675
Ukupno: 2671662
Generisano za: 0.004''

W3C XHTML 1.0
W3C CSS

Internet izvor: http://siont.net/u-hristu/clanci/molitva-posledice.php
Ovaj tekst je preuzet/odštampan sa sajta SIONSKE TRUBE - http://www.siont.net/.
Uslovi i prava za korićenje ovog materijala su dati na stranici: http://www.siont.net/garancije.php.